Marocká polévka z cizrny
28. 8. 2011
Jak dlouho? |
Ingredience |
Doba přípravy: 15 minut |
|
|
|
Počet porcí |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Příprava jídla
1. V hrnci zahřejte olej a zvolna, za častého míchání na něm opečte celer s cibulí; za deset minut budou krásně vláčné. Poprašte kmínem a smažte ještě minutu.
2. Zvyšte plamen, přilijte vývar, rajčata a cizrnu a řádně opepřete, nejlépe čerstvě mletým pepřem. Osm minut zlehka vařte, pak přidejte fazolky a citronovou šťávu. Před podáváním dochuťte a posypte trochou kůry i sekanými bylinkami. Jezte s chlebovými plackami.
Přidejte maso
V kroku 1 přisypte plátky paprikové klobásy, choriza nebo čabajky.
Kouzelná přísada:
Zelené široké fazole v plechu bývají k dostání například v potravinách FARAH.
2. Zvyšte plamen, přilijte vývar, rajčata a cizrnu a řádně opepřete, nejlépe čerstvě mletým pepřem. Osm minut zlehka vařte, pak přidejte fazolky a citronovou šťávu. Před podáváním dochuťte a posypte trochou kůry i sekanými bylinkami. Jezte s chlebovými plackami.
Přidejte maso
V kroku 1 přisypte plátky paprikové klobásy, choriza nebo čabajky.
Kouzelná přísada:
Zelené široké fazole v plechu bývají k dostání například v potravinách FARAH.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář