Harissové kuře s bulgurem
29. 8. 2011
Jak dlouho?
- Doba přípravy: 10 minut
- Vaření 20 minut
Počet porcí
- 4
Ingredience
- 4 kuřecí prsa potřená
- 1lžící harissy nebo jiné pálivé pasty
- 1 lžíce rostlinného nebo slunečnicového oleje
- 1 cibule, na půlkolečka
- 2 lžíce piniových semínek
- hrst nesířených sušených meruněk
- 300g bulguru
- 600ml horkého kuřecího vývaru (z kostky)
- sůl a pepř na dochucení
- hrst nasekaných lístků koriandru
Příprava jídla
V hluboké nepřilnavé pánvi zahřejte olej a opečte kuřecí prsa, 3 minuty z každé strany, aby zezlátla. Dejte je stranou. Do pánve vsypte cibuli, 5 minut opékejte doměkka. Přidejte semínka a pár minut restujte. Vsypte meruňky, bulgur, vývar, dochuťte a přiklopte. Duste 10 minut, aby se vývar z větší části vstřebal. Pak na pánev vraťte maso a odklopené vařte 5 minut, aby se voda odpařila a kuře prohřálo. Zdobte koriandrem.Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář