Kapsy s hráškovými šiškami
29. 8. 2011
Jak dlouho?
- Doba přípravy: 15 minut
- Pečení 20 minut
Počet porcí
- Pro 4 osoby
Ingredience
- 500 g moučnatých brambor, nakrájených na kousky
- 200 g mraženého hrášku
- 4–5 lžiček kari koření
- 200 ml přírodního jogurtu
- svazeček máty, ½ najemno nasekaná
- 4–6 kusů pita chleba, rozpůlených
- ½ ledového salátu, natrhaná
- ½ červené cibule, nemusí být
- sůl a pepř
Příprava jídla
1 Zahřejte troubu na 200 °C, brambory vařte asi 8 minut doměkka, na posledních pár minut přihoďte hrášek. Pak je důkladně slijte, vyberte brambory a spolu s 1/3 hrášku je vraťte do hrnce. Přidejte kari, sůl a pepř podle chuti, pak vše na nízkém plameni promačkejte (je to důležité, aby se šišky po upečení nelámaly). Vmíchejte celý hrášek.2 Pomocí dvou lžic vytvarujte hmotu do 16 šišek a položte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 20 minut dozlatova a tak, aby byly okraje křupavé.
3 Jogurt smíchejte s nasekanou mátou. Zahřejte pita chleby a promíchejte zbylou mátu a salát. Šišky podávejte zatepla s jogurtem a zelenými lístky, případně i s plátky cibule, v plackách.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář