Kuře na paprikové pastě s bulgurem
29. 8. 2011
Jak dlouho?
- Doba přípravy: 10 minut
- Vaření: 20 minut
Počet porcí
- 4
Ingredience
- 1 lžíce paprikové pasty harissa
- 4 kuřecí prsíčka bez kůže a kostí
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 2 lžíce piniových jadérek
- hrst sušených meruněk, namočených v teplé vodě a slitých
- 300 g bulguru
- 600 ml horkého drůbežího vývaru
- hrst lístků koriandru, nasekaných
- sůl a pepř
Příprava jídla
1. Kuře potřete harissou a osmahněte ho na oleji dozlatova. Vyjměte.2. V pánvi opečte doměkka cibuli. Přidejte piniová jadérka, opražte je a vsypte meruňky, bulgur a vše zalijte vývarem. Osolte, opepřete a pod poklicí vařte asi deset minut, aby se vývar téměř vsákl.
3. Do pánve vraťte kuře a povařte ještě pět minut, až se vývar zcela vsákne. Nakypřete a posypte koriandrem.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář