Kuře s dýní a cizrnou
29. 8. 2011
Jak dlouho?
- Doba přípravy: 70 minut
- více než hodinu
Počet porcí
- 6
Ingredience
- 500 g neloupané dýně
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 velkou cibuli, nakrájenou
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 4 řízky z kuřecích prsíček, každý rozkrojený napříč na tři kousky
- 400 g loupaných rajčat z konzervy, celých nebo krájených
- 1–2 lžičky cukru
- 2–3 lžičky harissy
- 400 g cizrny z konzervy, slité a opláchnuté
- 3 lžíce sekaného koriandru
- pepř a sůl na dochucení
Příprava jídla
1. Oloupejte dýni, odstraňte semínka (ta jsou vynikající opečená se solí) i vláknité kousky a nakrájejte ji na kousky velikosti sousta. Na velké pánvi nebo v hrnci rozpalte olej a za občasného míchání v něm dozlatova osmažte cibuli; trvá to asi deset minut. Přimíchejte zázvor, skořici a maso a opékejte tři až pět minut.
2. Přisypte cukr, harissu, rajčata, osolte, opepřete a promíchejte. Poté přidejte cizrnu, kousky dýně a čtyři až pět lžic vody. Vařte pod pokličkou 20–30 minut, dokud kuře a dýně nezměknou (pokud by se omáčka příliš vypařovala, přilijte trochu vody). Před podáváním vmíchejte koriandr.
2. Přisypte cukr, harissu, rajčata, osolte, opepřete a promíchejte. Poté přidejte cizrnu, kousky dýně a čtyři až pět lžic vody. Vařte pod pokličkou 20–30 minut, dokud kuře a dýně nezměknou (pokud by se omáčka příliš vypařovala, přilijte trochu vody). Před podáváním vmíchejte koriandr.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář