Pikantní bylinkovo-mandlový kuskus
Jak dlouho?
- Doba přípravy: 5 minut
- Odstátí: 10 minut
Vaření: 5 minut
Počet porcí
- 6
Ingredience
- 2 červené cibule, rozpůlené a rozdělené na kousky
- asi 400 ml kuřecího vývaru (může být i z kostky)
- špetka šafránu
- 1 silná chilli paprička, nakrájená na proužky
- 500 g kuskusu
- 40 g lístků koriandru
- 50 g opražených celých loupaných mandlí
- hrst datlí, nasekaných
- šťáva z ½ citronu
Příprava jídla
Zatímco upečené kuře odpočívá pod alobalem, dejte do pekáče s vypečenou šťávou cibuli a na plotýnce ji opékejte asi 5 minut doměkka. Mezitím nasypte do vývaru šafrán.
Do pekáče přidejte chilli, minutu míchejte a pak stáhněte z ohně. Přidejte kuskus, vývar a na deset minut přikryjte fólií. Až kuskus nasákne tekutinu, nasypte k němu koriandr, mandle, datle, citronovou šťávu a načechrejte ho vidličkou. Podávat můžete hned, nebo po vychladnutí (v tom případě koriandr přimíchejte až těsně před servírováním, aby neuvadl).