Kořenový chléb s egyptskou pastou dukkah
31. 8. 2011
Jak dlouho?
- Doba přípravy: 15 minut
- do 30 minut
Počet porcí
- Pro 8 osob
Ingredience
- 75g sezamových semínek
- 15g semínek koriandru
- 50g lískových oříšků
- mořská sůl
- černý pepř
- kořenový chléb
- olivový olej
Příprava jídla
V pánvi nasucho opražte 75 g sezamových semínek a 15 g semínek koriandru. Pak je rozdrťte v hmoždíři. Přidejte 50 g opražených lískových oříšků, špetku mořské soli a černý pepř. Důkladně rozdrťte – a pasta dukkah je na světě! (Pokud jí budete dělat větší množství, můžete použít mixér.) Rozpečte kořenový chléb a nakrájejte ho na plátky. Hosté si je budou namáčet v extra panenském olivovém oleji a oříškové pastě.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář