Lilek s mátou a kozím sýrem
31. 8. 2011
Jak dlouho?
- Doba přípravy: 20 minut
- Grilování: 40 minut
Počet porcí
- 6
Ingredience
- 5 lilků, podélně nakrájených na plátky silné asi centimetr
- 600 g rajčat, nakrájených na plátky
- 300 g měkkého kozího sýra
Na kořenicí směs chermoula
- 150 ml olivového oleje
- 1 lžíce mletého římského kmínu
- 2 lžičky koriandru
- kůra a šťáva z 1 citronu
- ½ lžičky mleté sladké papriky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- špetka drceného chilli (lze vynechat)
- 2 hrsti mátových listů, nasekaných, plus máta k posypání
Příprava jídla
1. V misce promíchejte všechny přísady na kořenicí směs. Pokud budete připravovat i mrkvový salát (vpravo), odložte dvě lžíce chermouly stranou.2. Plátky lilku grilujte pět minut po každé straně, až zvláční a vytvoří se na nich rýhy od mřížky.
3. Do středně velkého pekáče kápněte trochu kořenicí směsi a rozložte na ni lilek. Pokryjte plátky rajčat i rozdrobeným sýrem, osolte, opepřete a zakápněte chermoulou. Pokračujte ve vrstvení; na konec přijdou lilky s kořenicí směsí.
4. Pekáč přetáhněte alobalem a postavte na dvacet minut na rošt grilu. Před podáváním sejměte alobal, posypte sekanou mátou a nakrájejte na řezy.
Když prší
Lilky pečte nezakryté 30–40 minut při 200 °C.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář