Osvěžující tabouleh
Jak dlouho?
- Doba přípravy: 30 minut
- Chlazení: 20 minut
Počet porcí
- 4
Ingredience
- 100 g kuskusu
- sůl
- 1 červená cibule
- 6 vyzrálých rajčat
- 100 ml olivového oleje
- svazek hladkolisté petrželky
- svazek máty, jemně nasekané
- šťáva ze 3 citronů
- 1–2 lžičky medu
Příprava jídla
Kuskus dejte do větší mísy, osolte a zalijte olivovým olejem, stranou si nechte asi jednu lžíci. Promíchejte vidličkou a snažte se od sebe oddělit jednotlivá zrna. Nechte 5–10 minut odležet a mezitím si najemno nakrájejte cibuli, rajčata na kostičky nebo kolečka a petrželku nahrubo nasekejte. Pak kuskus opět promíchejte a ještě na pět minut odstavte. Potom přidejte citronovou šťávu, med, nakrájená rajčata, cibuli a petržel s mátou. Opět promíchejte – kuskus nasaje veškerou tekutinu. Pokud bude suchý, přilijte studenou vodu a ochutnejte; případně dosolte. Načechrejte vidličkou, přilijte zbývající olej a dejte aspoň na dvacet minut do lednice. Podávejte chlazené.