Kořeněná mrkev po marocku
31. 8. 2011
Jak dlouho?
- Doba přípravy: 5 minut
- Vaření 10 minut
Počet porcí
- Pro 4 osoby
Ingredience
- 500 g mrkve
- 2 lžíce panenského olivového oleje
- 1-2 lžičky harissy
- 1 lžička citronové šťávy
- hrst nasekaného čerstvého koriandru
- mořská sůl
- nasekaný koriandr
Příprava jídla
Oloupejte 500 g mrkve, rozkrojte ji podélně napůl a pak nakrájejte na plátky. Vařte v páře 7–10 minut, aby mrkev změkla, ale zůstala na skus pevná. V míse dobře prošlehejte 2 lžíce panenského olivového oleje, 1–2 lžičky harissy či jiné chilli pasty, 1 lžičku citronové šťávy, hrst nasekaného čerstvého koriandru, mořskou sůl a promíchejte s horkou mrkví. Ozdobte dalším sekaným koriandrem.Podávejte: s dušeným jehněčím masem a s kuskusem. Může být zajímavým zpestřením pikantně kořeněného grilovaného kuřecího steaku.
Zkuste: tuhle mrkev jako samostatný vegetariánský chod, doplněnou grilovaným sýrem halloumi či akawi.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář