Smažená dýně s rozinkami a piniovými oříšky
31. 8. 2011
Jak dlouho?
- Doba přípravy: 20 minut
- do 30 minut
Počet porcí
- 4
Ingredience
- půl kila oloupané dýně, nakrájené na dvoucentimetrové kostky
- lžičku cukru
- lžičku mleté skořice
- tři lžíce rozinek
- 50 g piniových oříšků
- sůl a pepř na dochucení
Příprava jídla
Na čtyři porce osmažte dozlatova na třech lžících oleje, nejlépe olivového, jednu velkou cibuli, pokrájenou na kolečka. Přisypte půl kila oloupané dýně, nakrájené na dvoucentimetrové kostky, a pět minut smažte na mírném plameni. Osolte, opepřete, přidejte lžičku cukru, lžičku mleté skořice a tři lžíce rozinek. Zakryjte dobře přiléhající pokličkou a vařte deset až patnáct minut nebo dokud dýně nezměkne. Jednotlivé kousky během vaření obracejte (vyvaří se z nich šťáva). Podávejte posypané 50 g piniových oříšků.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář