Paprikový krém
31. 8. 2011
Jak dlouho?
- Doba přípravy: 10 minut
- do 10 minut
Počet porcí
- 4
Ingredience
- 800 g konzervované cizrny (například La Torrente, 400 g/16 Kč, širší obchodní síť)
- 2 velké stroužky česneku, prolisované nebo rozmačkané
- 400 g konzervovaných červených paprik (například zn. Rolnik, 300 g, 45 Kč, nabízí např. Tesco a Delvita)
- 2 lžíce citronové šťávy
- 4 lžíce olivového oleje plus trochu na zakapání pasty
- 1 lžičku mletého chilli (podle chuti i více)
- sůl a pepř na dochucení
K podávání:
- křupavé tyčinky, řapíkatý celer, pečlivě omyté ředkvičky i s lístky
Příprava jídla
1. Opláchnutou cizrnu, česnek, sůl a pepř – množství koření záleží výhradně na vaší chuti – rozmixujte.
2. Přidejte papriky spolu s citronovou šťávou, olejem a chilli. Mixujte, dokud nebude směs hladká. Ochutnejte, případně ještě dochuťte.
3. Pastu přemístěte do mísy, pokapejte olivovým olejem a podávejte s celerovou natí, ředkvičkami a s tyčinkami k namáčení.
Tip Apetitu:
■ Směs rozmixujete ponorným tyčovým nebo běžným mixérem.
■ V nouzi ale poslouží i mačkadlo na brambory nebo kvedlačka.
2. Přidejte papriky spolu s citronovou šťávou, olejem a chilli. Mixujte, dokud nebude směs hladká. Ochutnejte, případně ještě dochuťte.
3. Pastu přemístěte do mísy, pokapejte olivovým olejem a podávejte s celerovou natí, ředkvičkami a s tyčinkami k namáčení.
Tip Apetitu:
■ Směs rozmixujete ponorným tyčovým nebo běžným mixérem.
■ V nouzi ale poslouží i mačkadlo na brambory nebo kvedlačka.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář