Banánový chlebíček
31. 8. 2011
Jak dlouho?
- Doba přípravy:
- do hodiny
Počet porcí
- 4
Ingredience
- 300 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 50 g krupicového, nejlépe hnědého cukru
- 1 velké vejce
- 100 g změklého másla
- 150 ml podmáslí
- 2 rozmačkané, hodně zralé banány
- hrst rozinek, případně nasekaného sušeného ovoce
- 50 g strouhané čokolády (nemusí být)
Příprava jídla
1. Mouku s práškem do pečiva prosijte do mísy. V jiné míse utřete cukr s vejcem a máslem; pak přidejte rozmačkané banány i rozinky či sušené ovoce, případně i nastrouhanou čokoládu. Vlijte podmáslí a promíchejte.
2. Přisypte mouku prosátou s práškem do pečiva a zpracujte.
3. Troubu předehřejte na 200 stupňů (horkovzdušnou na 180). Hranatou chlebíčkovou formu velikosti 21 x 11 x 6 cm či formu na srnčí hřbet vymastěte a vyložte papírem na pečení. Vložte do ní těsto.
4. Pečte půl hodiny nebo až chlebíček vyběhne a bude na povrchu hladký.
2. Přisypte mouku prosátou s práškem do pečiva a zpracujte.
3. Troubu předehřejte na 200 stupňů (horkovzdušnou na 180). Hranatou chlebíčkovou formu velikosti 21 x 11 x 6 cm či formu na srnčí hřbet vymastěte a vyložte papírem na pečení. Vložte do ní těsto.
4. Pečte půl hodiny nebo až chlebíček vyběhne a bude na povrchu hladký.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář