Lívance s borůvkami a medovou omáčkou
31. 8. 2011
Jak dlouho?
- Doba přípravy: 40 minut
- do hodiny
Počet porcí
- 4
Ingredience
- 200 g hladké mouky
- 2 lžíce prášku do pečiva
- špetku soli
- 1 vejce
- 300 ml mléka
- lžíci rozpuštěného másla
- 150 g borůvek nebo jiného drobného dostupného ovoce
- několik lžic slunečnicového oleje na smažení
Na omáčku:
- 6 lžic světlého medu
- 3 lžíce rumu (pro děti vynechejte)
- 2 lžíce citronové šťávy
Příprava jídla
1. V míse promíchejte mouku s práškem do pečiva a solí. Přidejte mléko prošlehané s vejcem. Vidličkou nebo metličkou prošlehejte husté těsto a zašlehejte do něj rozpuštěné máslo. Opatrně vmíchejte polovinu borůvek.
2. Na pánvi rozehřejte na vyšší teplotu půl lžíce oleje. Naběračkou nebo lžící vlijte trochu těsta a krouživým pohybem vytvořte placku o průměru zhruba osm centimetrů. Smažte asi tři minuty, dokud nezačnou vyskakovat typické hnědé puchýřky; pak lívanec obraťte a smažte další dvě až tři minuty. Klaďte je na teplé místo na kuchyňský papír – odsaje přebytečný tuk.
3. Pomocí vidličky prošlehejte suroviny na omáčku; vlijte ji do džbánku.
4. Lívance podávejte se zbylými borůvkami, přelité medovou omáčkou.
2. Na pánvi rozehřejte na vyšší teplotu půl lžíce oleje. Naběračkou nebo lžící vlijte trochu těsta a krouživým pohybem vytvořte placku o průměru zhruba osm centimetrů. Smažte asi tři minuty, dokud nezačnou vyskakovat typické hnědé puchýřky; pak lívanec obraťte a smažte další dvě až tři minuty. Klaďte je na teplé místo na kuchyňský papír – odsaje přebytečný tuk.
3. Pomocí vidličky prošlehejte suroviny na omáčku; vlijte ji do džbánku.
4. Lívance podávejte se zbylými borůvkami, přelité medovou omáčkou.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář