Žemle s vejci, pršutem a zeleninou
31. 8. 2011
Jak dlouho?
- Doba přípravy: 10 minut
- Smažení: 10 minut
Počet porcí
- 2
Ingredience
- olivový olej na osmahnutí pršutu
- 8 plátků pršutu nebo jiné sušené šunky
- 4 malé bagety, briošky nebo žemle
- 4 vejce
- sůl a pepř
Na zeleninovou omáčku:
- 2 rajčata
- 2 jarní cibulky
- hrst čerstvé sekané petržele
- 1 lžičku citronové šťávy
- 1 lžíci extra panenského olivového oleje
Příprava jídla
1. Omytá rajčata rozkrojte na čtvrtky, odstraňte semínka a dužinu jemně nasekejte. Cibulky očistěte a nakrájejte šikmo na tenká kolečka. Promíchejte v misce s ostatními přísadami na omáčku.
2. Na pánvi na oleji osmažte plátky šunky tak, aby byly křupavé. Položte je na ubrousek, aby se odsál tuk, a pak rozdělte do rozkrojených žemlí. Na pánev rozklepněte vejce po dvou a osmažte tak, jak máte nejraději. Osolte a opepřete, rozdělte do žemlí a zakápněte zeleninovou omáčkou.
Proč adoptovat brunch
Pokusy o český překlad spojení breakfastu a lunche, tedy snídaně a oběda, selhávají. Každopádně je to ale vysoce dekadentní jídlo nebo spíš celý rituál jako stvořený pro lenivé, milenecké i rodinné vychutnávání volného dne. A ve světě je (už zase) velmi in...
2. Na pánvi na oleji osmažte plátky šunky tak, aby byly křupavé. Položte je na ubrousek, aby se odsál tuk, a pak rozdělte do rozkrojených žemlí. Na pánev rozklepněte vejce po dvou a osmažte tak, jak máte nejraději. Osolte a opepřete, rozdělte do žemlí a zakápněte zeleninovou omáčkou.
Proč adoptovat brunch
Pokusy o český překlad spojení breakfastu a lunche, tedy snídaně a oběda, selhávají. Každopádně je to ale vysoce dekadentní jídlo nebo spíš celý rituál jako stvořený pro lenivé, milenecké i rodinné vychutnávání volného dne. A ve světě je (už zase) velmi in...
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář